Здравейте колеги, сдобих се с алфа 146, 1.4 боксер, но за съжаление вместо да се похваля започнах с проблеми. Колата пали изключително трудно след дълго въртене, а когато запали се форсира сама до към 2200 оборота и после пада до 1000. Това го прави и при подаване на газ. Просто играе в този диапазон. Колата е с обикновена АГУ и проблемът се проявява както на бензин, така и на газ. Ще съм ви благодарен за някакви насоки, понеже съм доста бос по тема Алфа Ромео.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Форсира се сама, 146 боксер
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Ivo_V Покажи съобщениеЗдравейте колеги, сдобих се с алфа 146, 1.4 боксер, но за съжаление вместо да се похваля започнах с проблеми. Колата пали изключително трудно след дълго въртене, а когато запали се форсира сама до към 2200 оборота и после пада до 1000. Това го прави и при подаване на газ. Просто играе в този диапазон. Колата е с обикновена АГУ и проблемът се проявява както на бензин, така и на газ. Ще съм ви благодарен за някакви насоки, понеже съм доста бос по тема Алфа Ромео.точка
-
Причините може да са много-като започнеш от свещи и кабели,до моторче за празен ход и МАП сензор,че до датчик на колянов вал и лошо зацепени ремъци а също и може да смуче въздух от някъде по въздуховодите или да има изваден или скъсан маркуч за вакуум.
Решението-за да не се луташ и сменяш части на сляпо-ДИАГНОСТИКАAlfa Romeo146 1.6i BOXER 96г.
Comment
-
Първоначално публикувано от Ivo_V Покажи съобщениеОборотите се клатят в този диапазон, докато педала на газта е натиснат и не го връщам. По тази причина колата не може да се движи на собствен ход. Датчик на коляновия вал дали може да е причината?точка
Comment
Comment