Известие

Collapse
No announcement yet.

Форсира се сама, 146 боксер

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Форсира се сама, 146 боксер

Здравейте колеги, сдобих се с алфа 146, 1.4 боксер, но за съжаление вместо да се похваля започнах с проблеми. Колата пали изключително трудно след дълго въртене, а когато запали се форсира сама до към 2200 оборота и после пада до 1000. Това го прави и при подаване на газ. Просто играе в този диапазон. Колата е с обикновена АГУ и проблемът се проявява както на бензин, така и на газ. Ще съм ви благодарен за някакви насоки, понеже съм доста бос по тема Алфа Ромео.

Първоначално публикувано от Ivo_V Покажи съобщение
    Здравейте колеги, сдобих се с алфа 146, 1.4 боксер, но за съжаление вместо да се похваля започнах с проблеми. Колата пали изключително трудно след дълго въртене, а когато запали се форсира сама до към 2200 оборота и после пада до 1000. Това го прави и при подаване на газ. Просто играе в този диапазон. Колата е с обикновена АГУ и проблемът се проявява както на бензин, така и на газ. Ще съм ви благодарен за някакви насоки, понеже съм доста бос по тема Алфа Ромео.
    то по принцип като е студена и запалиш, трябва да качи до към 2000 и после постепенно да падне. иначе клати ли ти оборотите.
    точка

Comment

Оборотите се клатят в този диапазон, докато педала на газта е натиснат и не го връщам. По тази причина колата не може да се движи на собствен ход. Датчик на коляновия вал дали може да е причината?

Comment

Причините може да са много-като започнеш от свещи и кабели,до моторче за празен ход и МАП сензор,че до датчик на колянов вал и лошо зацепени ремъци а също и може да смуче въздух от някъде по въздуховодите или да има изваден или скъсан маркуч за вакуум.
        Решението-за да не се луташ и сменяш части на сляпо-ДИАГНОСТИКА
        Alfa Romeo146 1.6i BOXER 96г.

Comment

Само да питам, за диагностика на АР трябва ли някаква специална програма, която да я има само в някои сервизи или да кажеме и в неоторизиран сервиз ще мога да я диагностицирам?

Comment

---
            Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 22:45.
            Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Първоначално публикувано от Ivo_V Покажи съобщение
              Оборотите се клатят в този диапазон, докато педала на газта е натиснат и не го връщам. По тази причина колата не може да се движи на собствен ход. Датчик на коляновия вал дали може да е причината?
              значи вероятно е моторчето за празен ход или ТПС. намери от някъде първо да ги замениш и пробваш, преди да плащаш.
              точка

Comment

Working...
              X